I det moderne Talmheim regnes tid efter den Arderianske model. Denne kalender er inddelt i otte måneder, med en seks dages periode mellem den 7 og 8 måned. Hver måned er opdelt i 34 dage, i uger med en længde på fem dage. Hver dag er opkaldt efter en gud eller gudinde dagenes navne er stort set altid de samme, men månederne ændre deres navne fra land til land. For eksempel hedder den fjerde måned Ragágári i Arderia og det meste af Drea Setira, mens samme måned bliver kaldt An Ròbach i Det Trennaganske Imperium. Begge navne har dog samme oprindelse, da begge fortæller, at fønen under denne måne vokser sig så kraftig, at det er umuligt at sejle.
Der findes to grunde til, at så mange netop bruger, den Arderianske kalender til holde styr på året. Den første af disse grunde er, at den Arderianske kalender er designet omkring fønens puls. Dette er et centralt aspekt, da fønen dikterer, hvornår det er sikkert for skibe at rejse, hvilket er blevet en stadigt større del af verden med årene. Den anden grund til at Arderias kalender er den mest brugte, er Arderias indflydelse. Som det mest fremtrædende land i moderne tid har Arderia haft en enorm kulturel indflydelse på hele Talmheim.
Arderias indflydelse ses tydeligt i det faktum, at modernetidsregning bliver beregnet efter det år en given civilisation først har mødt Arderianske rejsende. Den Arderianske tid (AT) har af denne grund et lille problem, da den ofte variere, med en håndfuld år fra kontinent til kontinent. For eksempel er det, som anses for at være år 0 AT i Det Trennaganske Imperium, samt mange lande på Mòra Vòran det samme som år 9 AT i Siha Muluk.
Denne udfordring bliver af mange historikere løst ved hjælp af en standard beregning, der markerer år 0 AT med den første krydsning af fønen af Arderianske sømænd. Dette vil være den tidsregning, der vil blive brugt i alle optegnelser på denne side.
Det er dog nødt til at blive nævnt, at ikke alle lande og kontinenter benytter sig af den Arderianske kalender og heller ikke daterer efter Arderiansk tid. Disse systemer vil blive sat i perspektiv til den Arderiansk tid i denne tekst så vidt det er muligt.
Moderne variationer
Flere af nutidens lande benytter sig af en identisk eller minimalt modificeret version, af den Arderianske kalender. Der er dog enkelte lande, der ikke benytter sig af denne metode. Disse vil blive diskuteret i dette afsnit.
Myrigen, Moramark og Somrige
De tre dværgeriger har trods meget pres fra deres omverden fastholdt to gamle tidsregningssystemer.
Landene har som mange andre ændret deres kalender til den Arderianske, men de har bibeholdt deres oprindelige tidsregningssystemer. Den første er fælles for alle tre riger, det noteres enten som PT eller ET og stor for Post Tavshed eller Efter Tavshed. Sammenlignes denne beregning med Arderiansk tid så svarer år 0 AT til år 4499 ET.
Alle lande har dog også en sekundær tidsregning, der regnes efter den regerende konges regeringsår. Dette gør det meget svært at holde styr på og hvert land har et individuelt årstal, da alle tre lande har deres egne konger. Disse tidsregninger er meget upræcise og kan have meget store udsving, et normalt menneske kan sagtens gennemgå tre skift gennem deres liv.
For at give et eksempel på, hvordan denne tidsregning ser ud, ses her en oversigt over de tre overlevende dværgeriges årstal. Det skal bemærkes at disse årstal alle svarer til år 388 AT:
Myrigen er i Erland VI 15. år også skrevet 15 EK
Moramark er i Gyda den Stores 6. år skrevet 6 GK
Somrige er i Severin I 22. år skrevet 22 SK
Angivelsen er baseret på monarkens navn og dværgeskikken at sige at en tid finder sted under monarkens krone.
Kalenderen i Nevant
Kontinentet Nevant blev, i modsætning til alle andre kontinenter i Talmheim først opdaget meget sent af Arderianske handelsfolk. Kontakten mellem Arderia og Nevants imperier var desuden så begrænset at kontinentet aldrig begyndte at benytte sig af den Arderianske kalender.
Den nevantiske kalender er baseret på en kalender brugt af den centrale religion på kontinentet. Denne kalender følger periodiske oversvømmelser, der rammer Nevant seks gange årligt. Dette sammenfalder med vandetspuls, et fænomen der forårsages af sammensmeltning og adskillelse af vandets plan med det materielle plan. Langt de fleste i Nevant beregner regner deres år ud fra hvilket dynasti, der leder det Shengiske Imperium. Dette skyldes at Shengs meget betydelige indflydelse på kontinentet. Dog er der undtagelser til dette system.
Oldtidens metoder
Før den Arderianske kalender var der andre kalender systemer og metoder for tidsregning. Mange af disse metoder er dog helt eller delvist gået tabt grundet mangel på faktiske beskrivelser af dem. Kun spredte bidder af information har overlevet til nutiden. I dette afsnit vil forskellige af de mest interessante systemer blive præsenteret.
Dværgenes metode
Dværgene benyttede sig af en tidsregning, der baseredes på individuelle overhovedernes regerings perioder. Når en ny konge besteg tronen ville alle kalendere begynde at regne deres tid efter denne monarks kroning.
Tanken bag dette var, hvis kilderne skal tros, at det var lettere for folket at huske og relaterer til de lavere numre, fremfor et stort tal, der blev valgt efter en stor begivenhed i fordums tid. En anden grund var, at det var lettere for historikere at berette om den enkelte konges bedrifter, da alle årstal blev beregnet ud fra kongens regeringstid.
Moderne historikere har dog fundet en stor del udfordringer når det kommer til at skulle sammensætte begivenheder. Dette er et problem, der forværres af de ufuldstændige kilder, der er til rådighed, da det ikke er til at sige, i hvilket rækkefølge de forskellige konger regerede i.
Elvernes metode
Meget lidt vides omkring elvernes kalendersystem, da den slags ikke har overlevet. Det vides at elverne havde en kalender, der nøje fulgte Talmheims to måner nøje. Dette vides da mange overlevende kilder fortæller om meget specifikke månefaser, der er påkrævet for at magiske ritualer fungerer korrekt.
Dog er månerne Celina og Chander ikke de eneste himmellegemer, som elverne studerede. Flere kilder fortæller også om de tre vandrestjerner: Phyrra, Saida og Elasha. Disse tre stjerners passeren over nattehimlen, samt deres langsomme varierende baner kan også have spillet ind i elvernes kalender.
Det mest interessante, når det kommer til elvernes tidsregning er deres årstal. Imodsætning til alle andre kendte metoder i Talmheims historie, talte elvernes tidsregning ikke op tværtimod. Det vides stadig ikke, hvorfor dette er tilfældet, men forskere i elvernes historie søger ivrigt efter svar. Det er heller ikke lykkedes at finde ud af, hvad forkortelsen for elvernes tidsregning, der staves ISR, står for.